Vincent Moleveld

GROOMS AAN HET WOORD

Meet Luigi’s Grooms! Vincent Moleveld verteld over hoe hij zijn vrouw Hilly-Anne ten huwelijk heeft gevraagd, waar zij elkaar het jawoord hebben gegeven en hoe hij het ervaren heeft om een trouwpak op maat te laten maken.

1.WIE BEN JE?

Mijn naam is Vincent Moleveld. Ik ben 39 jaar en ben geboren in Leidschendam. Na mijn studie aan de TU Delft en na een tijdje in Amsterdam te hebben gewoond, ben ik weer teruggekeerd naar Voorburg. Ik ben zelfstandig ondernemer en werk op dit moment als projectmanager bij Schiphol waar ik meerjarige onderhoudsprojecten begeleid. Verder heb ik een kunstplatform, genaamd Online Gallery. 

2. HOE HEB JE JOUW VROUW TEN HUWELIJK GEVRAAGD?

In eerste instantie had ik een huisje gehuurd in de Ardennen, maar toen we er waren, was het weer zo neerslachtig dat ik het geen leuke plek vond om Hilly-Anne ten huwelijk te vragen. Twee weekenden later zijn we gaan wandelen door de duinen bij de Wassenaarse slag. Ik was zo zenuwachtig dat we maar eindeloos zijn doorgelopen tot ik uiteindelijk ergens ten hoogte van de tankmuur op mijn knieën ben gegaan. Die tankmuur staat voor mij nu symbool voor hoe rotsvast mijn liefde voor haar is. 

3. WAAR ZIJN JULLIE GETROUWD?

We zijn in Frankrijk getrouwd in het departement Lot. Het was bij een oud landhuis met mooie wijngaarde. Er was plek voor totaal 40 man, waardoor ons huwelijk een knus en superleuk feestje was. Het duurde het hele weekend en het weer was fantastisch. Mensen konden het dorpje bezoeken, jeu de boules spelen of in het zwembad springen.

4. HOE ZAG JULLIE DAG ERUIT?

De ceremonie was buiten. Er stonden een paar grote bomen, waardoor we gelukkig in de schaduw konden zitten. Het was namelijk de warmste dag van het weekend, zo rond de 30 graden! We hebben eerst ontbeten en daarna begonnen wij ons langzaam klaar te maken. De zenuwen gierden door het lijf van mijn vrouw. Bij mij viel het gelukkig wel mee. Pas toen zij daar klaar stond en ik ook erheen moest lopen wist ik niet meer waar ik het moest zoeken. Ze zag er zo mooi uit.

Tijdens de ceremonie had onze hond Mango na een tijdje een lekker plekje gevonden op de sluier van Hilly-Anne. Ik vond de speech van mijn grote zus Mireille echt heel erg bijzonder. Ze had ook ter ere van onze overleden moeder een stukje van haar eigen bruiloft voorgedragen. Iedereen zag er prachtig uit. In de avond hadden wij een feest en toen heb ik mijn pak omgewisseld voor een smoking die ik ook bij Bart Jan heb laten maken. 

5. JE HEBT JE TROUWPAK op maat LATEN MAKEN DOOR BART JAN BIJ I AM LUIGI, HOE BEN JE BIJ HEM TERECHT GEKOMEN?

Ik ken Bart Jan al vanaf groep 3. We zijn ook naar dezelfde middelbare school gegaan. Toen ik weer in Voorburg ging wonen kwam ik Bart Jan regelmatig tegen. Op het moment dat ik een pak moest kopen voor mijn huwelijk vond ik het een ontzettend leuk idee om mijn pak bij bij hem te laten maken. 

Luigi's groom Vincent Moleveld met bruid Hilly-Anne
Luigi's groom Vincent Moleveld

6. HAD JE VAN TEVOREN AL INSPIRATIE OP GEDAAN HOE JE PAK ERUIT MOEST KOMEN TE ZIEN?

Ik heb wel naar wat voorbeelden gekeken en aan mijn vrouw gevraagd wat zij mooi vond. Uiteindelijk ben ik voor blauw gegaan, omdat dit mijn lievelingskleur is.  

7. VOND JE HET MOEILIJK OM KEUZES TE MAKEN?

Eigenlijk wel, maar Bart Jan heeft hier super goed bij geholpen. Hij wist ook wat Hilly-Anne zou aantrekken en of het bij elkaar zou passen. Mijn zus was er ook bij en samen ging het samenstellen ons gemakkelijk af. Bart Jan weet heel goed wat hij doet. 

8. HOE HEB JE HET LATEN MAKEN VAN TROUWPAK op maat UITEINDELIJK HELEMAAL ERVAREN?

Super goed! En ik moet zeggen dat ik die dag ook dronken heb afgesloten. Eerst heb ik bij Bart Jan wat heerlijke wijntjes gedronken en daarna heb ik wat gegeten met mijn zus (of andersom, dat weet ik niet meer). De service en professionaliteit die Bart Jan uitstraalt is echt van hoge klasse.  

9. TIPS VOOR ANDERE GROOMS?

Simpel: Koop je pak bij Bart Jan en I am Luigi! 

LUIGI’S GROOMS