het proces achter de perfecte jeans

Ben je het zat om te worstelen met jeans die nooit helemaal goed lijken te passen? Wil je eindelijk die perfect zittende, unieke jeans die jouw stijl weerspiegelt? Ga dan voor een jeans op maat! Wij nemen je mee in het proces naar de perfecte jeans. Van de juiste pasvorm tot het personaliseren van het design en van het ambachtelijke atelierwerk tot tips voor het behouden van je jeans in topconditie. Stap in de wereld van op maat gemaakte denim en ontdek hoe de jeans van je dromen werkelijkheid wordt!

Close-up van op maat gemaakte jeans

Het opmeten

Het proces van een op maat gemaakte jeans begint met het bepalen van de juiste fit. Dit doen we aan de hand van een pasmodel. In de winkel hebben we een passerie in de taillematen 27 t/m 40, in zowel regular fit als slim flit. Jij kiest welk model je voorkeur heeft. Samen gaan we op zoek naar het beste pasmodel om zo min mogelijk aanpassingen aan de standaardpatronen te hoeven doorvoeren en de kans op fouten dus te verkleinen. Onze focus ligt niet alleen op het uiterlijk van de jeans, maar ook op jouw comfort.

Nadat we de juiste maat hebben bepaald, gaan we werken aan de pasvorm. We kunnen van alles naar jouw wens aanpassen. Zo kunnen we de tailleband versmallen of verbreden, maar ook verhogen of verlagen. Ook kunnen we de plaatsing van de achterzak(ken) aanpassen, de heupen verbreden of versmallen, de bovenbeenwijdte aanpassen, knie- en voetwijdte veranderen, de kuitwijdte aanpassen en de broeklengte verlengen of verkorten. Samen komen we tot de perfecte pasvorm. We gaan voor een jeans die goed staat en ook nog eens lekker zit.  

 

Het design bepalen

Als je tevreden bent met de pasvorm, gaan we verder met het bepalen van het design. Zo kun je zelf de kleur en wassing bepalen, maar ook de garens, knopen, patches, sluitingen en nog veel meer! Zo kun je zelfs jouw initialen op je jeans laten zetten of kiezen voor een persoonlijke boodschap in de tailleband. Kom langs in de winkel en ontdek alle mogelijkheden. Als je tevreden bent, wordt de bestelling doorgevoerd en wordt er een patroon ontwikkeld aan de hand van het pasmodel en de gemeten aanpassingen. Dit patroon wordt verzonden naar het atelier. We maken gelijk een afspraak voor de fitting.

Jeans op maat

IN HET ATELIER

Als het atelier het patroon heeft ontvangen, zorgt een volledig geautomatiseerde snijrobot ervoor dat alle opgegeven maten perfect uit de gekozen stof worden gesneden. Als de raw denim stoffen zijn uitgesneden, gaan onze ervaren kleermakers aan de slag. Gedeeltelijk met de hand maken ze van alle onderdelen de jeans. Daarbij worden meerdere kwaliteitscontroles uitgevoerd, onder meer op de stiksels en maatvoeringen. 

Daarna volgt het wasproces. Pas in deze stap krijgt de jeans de gewenste wassing. Voor deze stap hebben dus alle jeans dezelfde donkerblauwe of zwarte basiskleur. De wassingen worden aangebracht in de wasserij. Omdat dit voor elke jeans afzonderlijk wordt gedaan, ontstaat er echt een unieke kleur en wassing. 

Als de wassing perfect op kleur is, gaat de jeans terug naar het atelier. Daar controleert de kleermaker of de afmetingen op alle meetpunten correct zijn. De totale doorlooptijd van alle stappen is maximaal vier weken. Dat betekent dat het nooit lang duurt voor je jouw unieke, op maat gemaakte jeans kunt gaan dragen!

 

DE FITTING

Zodra de jeans binnen is, kom je langs voor de fitting om er zeker van te zijn dat de jeans volledig naar wens is. We geven je de tijd om rustig te kijken en te voelen of de jeans goed zit. De jeans mag tijdens deze eerste fitting overigens een beetje strak zitten. De jeans vormt zich namelijk naarmate de tijd strekt beter naar het lichaam en zal dus steeds comfortabeler aanvoelen. Als er toch echt nog enige aanpassingen nodig zijn, zullen deze worden uitgevoerd. Dit wordt dan ook aangepast in het digitale patroon, zodat de jeans de volgende keer wel in één keer goed zit. Zit de jeans goed? Dan is het tijd om ervan te genieten! 

Denim Stof swatches op een tafel met meetlint

Je jeans mooi houden

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je jeans is het van belang om je jeans binnenstebuiten te wassen op een temperatuur van 30 graden. Het is verstandig om de jeans tijdens de eerste wasbeurt apart van andere kledingstukken te wassen. Dit om het afgeven van de verf van de stof op andere kledingstukken te voorkomen. Om de kleur van de jeans beter te behouden kan er tijdens die eerste wasbeurt een scheutje azijn worden toegevoegd. Laat je jeans natuurlijk drogen door deze aan de waistband op te hangen met de zakken naar buiten gekeerd en niet in de volle zon. Was je jeans niet in de droger. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de jeans verkleurt en/of krimpt. Ook bevat onze jeans elastan en dit kan door de temperatuur in de droger stuk gaan, waardoor je jeans niet meer comfortabel zit. Daarnaast is leer niet bestand tegen de droger en zal je leather patch kapot gaan. 

 

HERHAALAANKOOP

Na het dragen van een op maat gemaakte jeans wil je niet anders meer. Het inmeten is niet meer nodig, aangezien alle gegevens worden opgeslagen en het patroon bewaard wordt. De volgende keer is het dus alleen nog maar een kwestie van het kiezen van een nieuw design. Wil je nog een keer dezelfde jeans? Dan hoef je alleen maar naar de winkel te komen om hem op te halen! 

afspraak inplannen I am luigi voor luxe maatkleding

Nog niet helemaal overtuigd?

Twijfel je nog over de aanschaf van een op maat gemaakte jeans? Hieronder zetten wij alle voordelen nog even voor je op een rij:

 • De beste pasvorm
  Je jeans zal perfect aansluiten op je lichaam en daardoor ultiem comfort bieden. Aan deze pasvorm kan geen confectiejeans tippen.
 • Persoonlijke touch

  Je kunt niet alleen de wassing en de garen kiezen, maar ook de rits, de knopen, de leatherpatch en de stiksels. Zelfs je initialen kunnen in de jeans worden verwerkt. De ultieme persoonlijke jeans dus.

 • Beleving en plezier
  Het proces is een echte beleving en geeft veel meer voldoening dan het kopen van confectie. Want wie houdt er nou niet van persoonlijke aandacht?
 • Ultiem gemak
  Je hoeft je nooit meer af te vragen of de juiste maat beschikbaar is. Sterker nog, al je maten eenmaal zijn ingemeten, is het plaatsen van een herhaalbestelling heel eenvoudig. Alleen de details moeten nog worden gekozen.
 • One of a kind
  Elke jeans wordt speciaal voor jou vervaardigd, hij krijgt zijn eigen patroon. Je weet dus zeker dat je een uniek kledingstuk draagt, dat bovendien helemaal naar jouw wensen is samengesteld. Een jeans met een persoonlijk verhaal die gegarandeerd complimenten oplevert.

Kun jij niet wachten op de perfecte jeans? Waar wacht je dan nog op? Maak nu je afspraak!

🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.