Het verhaal achter het perfecte shirt

Een 100Hands-shirt is het beste van het beste en bij I am Luigi streven we altijd naar perfectie. Zo hebben we een rijke collectie aan stoffen van gerenommeerde merken zoals Loro Piana, Drapers en Holland & Sherry. Bovendien worden onze schoenen vervaardigd van hoogwaardig Italiaans leer. Voor onze exclusieve shirts op maat vertrouwen we op niemand minder dan 100Hands, een toonaangevende naam op het gebied van handgemaakte shirts. Maar wat maakt deze shirts zo bijzonder? Laten we een duik nemen in het verhaal van 100Hands.

Handgemaakt knoopsgat

HET BEGIN VAN EEN MEESTERWERK

De oorsprong van 100Hands gaat terug tot 2014, toen het echtpaar Akshat en Varvara Jain besloot het begrip ‘kwaliteit’ naar een geheel nieuw niveau te tillen. Met een familieachtergrond in katoenspinnen en -handel die al meer dan 160 jaar teruggaat, voegde Akshats vader twee decennia geleden een bescheiden atelier toe waar shirts met de hand werden vervaardigd. Akshat en Varvara hadden de visie om deze bescheiden werkplaats, met slechts vijf bekwame naaisters, uit te breiden tot een bedrijf dat de allerbeste shirts op de markt zou produceren. En dat is precies wat ze hebben bereikt.

De kern van de magie van 100Hands-shirts ligt in de toewijding aan vakmanschap. Meer dan 300 hoogopgeleide ambachtslieden vormen de ruggengraat van het bedrijf. De naam ‘100Hands’ spreekt boekdelen: elk shirt doorloopt ongeveer 50 mensen (100 handen) voordat het het atelier verlaat. Het duurt maar liefst 34 uur aan puur handwerk om één enkel shirt te voltooien. Het resultaat is verbluffend, met een onberispelijke afwerking die het shirt uniek en onnavolgbaar maakt.  Dit mede door de uitgebreide kwaliteitscontrole die 50 punten bevat, waaronder de afwezigheid van losse draadjes. Mocht er toch een draadje breken, dan wordt het shirt uit elkaar gehaald en opnieuw gemaakt.

Man knipt patroon uit stof

DE KUNST VAN HET VAKMANSCHAP

Bij het vervaardigen van een 100Hands-shirt wordt niets aan het toeval overgelaten. Het proces begint met het met de hand maken van het patroon en het snijden van de stof. Daarna worden de verstevigingen die in de kragen, manchetten en sluitingen moeten komen elk individueel naast de stof gesneden. Vervolgens worden ze met de hand op de stof gestreken, in plaats van machinaal te persen. Dit omdat de kraag veel sneller gaat rafelen wanneer de versteviging machinaal is geperst. Het is een van de redenen waarom gestikte kragen een slechte reputatie hebben bij sommige mensen. 

De focus op detail strekt zich uit tot in de kleinste details. Zo stikken ze met de hand ongeveer drie keer zoveel steken per inch in vergelijking met andere shirtmakers. Dit doen ze met behulp van hun signature threadless stitching methode die vrijwel geen losse draad binnen of buiten het overhemd achterlaat. Verder lijken de knoopsgaten en monogrammen te goed om met de hand te zijn gedaan. Dit komt doordat er een dunnere naald wordt gebruikt dan normaal. De naald in combinatie met de fijne zijden draden zorgen voor een hoge dichtheid. Met behulp van een microscoop duurt het ongeveer 35 à 40 minuten om een enkel knoopsgat te maken en ongeveer drie uur om een monogram van drie letters te voltooien.

100 wordt in mouw genaaid

TOEWIJDING AAN PERFECTIE

De shirts van 100Hands zijn van topkwaliteit en het maken ervan vereist specialistische vaardigheden. Nieuwe medewerkers moeten minstens 12 jaar ervaring hebben en ondergaan een intensieve training voordat ze aan hun eerste 100Hands-shirt mogen werken. Dit getuigt van het streven naar perfectie dat diep verankerd is in het ethos van het bedrijf.

Het atelier van 100Hands, gevestigd in Amritsar, India, is doordrenkt van de rijke tradities van fijn borduurwerk. Het bedrijf biedt goede arbeidsvoorwaarden, waarbij elke werknemer aanzienlijk meer loon verdient dan het minimumloon en geniet van een pensioenregeling. Bovendien zijn alle medewerkers en hun gezinnen gedekt door een ziektekostenverzekering en zijn er studiebeurzen beschikbaar voor nieuwe sollicitanten. Het bedrijf zorgt ook voor huisvesting voor werknemers van buiten Punjab en het personeel heeft zelfs de mogelijkheid om met een speciale bus naar het werk te reizen.

Gun jezelf een op maat gemaakt shirt van topkwaliteit en maak nu een afspraak met een van onze tailors. 

Handgemaakte stitching in mouw
🍪 Wij gebruiken cookies om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden.