PETER CALJÉ

PETER CALJÉ, 56 LENTES JONG, GEBOREN IN DE JENEVERSTAD SCHIEDAM

Woonachtig de haringstad van Nederland, Vlaardingen. Eén vrouw, 2 kinderen, een hond, een boot en geen vriendin. Wel heel veel vrienden.

1.KUN JE IETS VERTELLEN OVER JE BEDRIJF?

Met STONE ben ik 10 jaar gelden begonnen met 2 vrienden. Wij leveren consultancy en bemiddeling van professionals in IT, Finance, HR (Profit en Publiek) en Technology. Momenteel werken er 350 mannen en vrouwen van stavast voor ons met specialistische kennis en een goed gevoel voor ondernemerschap en een vrolijk leven.

2.WANNEER BEN JE BEGONNEN MET ONDERNEMEN?

Te laat, 10 jaar geleden pas

3.WAT ZIJN DE TOEKOMSTPLANNEN MET DE ONDERNEMING?

We willen nog lekker even door richting de 500-600 collega’s. Daar moet je in de ontwikkeling van je bedrijf dan wel weer even een drempel voor over. Immers: als je doet wat je deed dan krijg je wat je had (en kom je niet verder). Dus inmiddels zit er een professionele directie op het bedrijf en zijn de aandeelhouders iets meer op afstand vooral in de strategie en het maatschappelijke netwerk aan de slag.

4.HOE BEN JE BIJ LUIGI’S SOCIETY TERECHT GEKOMEN?

Via de Excelsior Business Club waar Bart Jan ook lid van was. Da’s het mooie aan zo’n club, je komt er veel en uiteenlopende types tegen die verbonden zijn in de typische sfeer van deze voetbalclub.

6.LIET JE HIERVOOR OOK AL JE KLEDING OP MAAT MAKEN?

Nooit bij mij opgekomen. Wist ook niet dat ik zo’n ijdeltuit was. Dus liep er voor mijn gevoel altijd wel sharply dressed bij (en dat was ook zo). Dus ik heb echt wel even een bruggetje moeten nemen. Is dit nu iets wat je aan jezelf cadeau geeft? Heb ik het (al) verdiend.

7. WAAROM KIES JE VOOR MAATKLEDING?

Het zit gewoon echt rete-goed en minstens zo belangrijk; ik heb een redelijk klassieke smaak die je nergens kan krijgen en samen aan het ontwerp sleutelen is minstens zo leuk als het dragen. Je maakt jezelf mooier zonder dat het echt opvalt. Mensen zien het maatwerk niet maar begrijpen wel dat je iets bijzonders aan hebt.

Stock
Stock

8.HOE VIND JE HET OM JE OUTFITS SAMEN TE STELLEN OP BASIS VAN KLEINE STUKJES STOF?

Ik zie het in 1 oogopslag, dit wel, dat niet. Bart Jan probeert mij wel te adviseren maar dat gaat hem niet zo best af, ik ben te eigenwijs. Ben nogal stellig in mijn overtuigingen. Wel komt hij vaak met suggesties in het proces, over details en accessoires, die het vervolgens helemaal afmaken.

9.HOE ZOU JE JOUW KLEDINGSTIJL OMSCHRIJVEN?

Klassiek als het om kostuums gaat, stevig en sportief als het om jasjes gaat.

10.DOET GOED ZITTENDE MAATKLEDING IETS MET JOUW ZELFVERTROUWEN?

Met mijn zelfvertrouwen is al 56 jaar niets mis maar goed: ridders gingen vroeger ook niet in hun pyjama naar het werk dus het voegt wel iets toe. Ready to play.

11.WAT HAAL JIJ UIT LUIGI’S SOCIETY?

Vooralsnog geen zaken, wel inzichten en heel veel bijzondere mensen en types die dan weer verbonden zijn door deze gedeelde passie.

12.VOOR WELKE ONDERNEMERS DENK JE DAT LUIGI’S SOCIETY NOG MEER INTERESSANT IS?

Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Die zijn niet over één kam te scheren. Dus misschien is het antwoord: ondernemers die bepaald geen 12 in een dozijn zijn. Dat maakt de Society bijzonder. Iets meer Rotterdamse ondernemers zou geen kwaad kunnen, mijn Haags is namelijk niet zo goed.

LUIGI’S GROOMS